Tweede AlmereGrid Grid Experience workshop en eerste EDGeS Grid training workshop Tweede AlmereGrid Grid Experience workshop en eerste EDGeS Grid training workshop

Tweede AlmereGrid Grid Experience workshop en eerste EDGeS Grid training workshop

Computers verouderen waar u bijstaat. Elke seconde die de processor niet wordt gebruikt is voor eeuwig verloren. Vaste schijf ruimte die niet wordt gebruikt kunt u niet opsparen. Teveel computers in huis kosten bovendien geld en gebruiken onnodig energie.

Andersom - te weinig computerruimte - kan net zo erg zijn: u heeft een nieuwe dienst die het boven verwachting goed doet: u krijgt duizenden nieuwe klanten, maar helaas uw computers kunnen het niet aan. Tegen de tijd dat u nieuwe computers heeft aangeschaft zijn uw klanten al boos weggelopen omdat uw dienstverlening zo slecht is. Nieuwe computer technieken, met exotische namen als Grid computing en Cloud computing, maken nu computer infrastructuur on-demand mogelijk. Zowel in wetenschap als bedrijfsleven zijn deze toe te passen.

27-28 november 2008 werd een Desktop Grid event in het ALCA Building in Almere georganiseerd door AlmereGrid en het EDGeS project:

  • Desktop Grid state-of-the-art overzicht: voor managers om snel een overzicht te krijgen van de stand van zaken. Plaats van Desktop Grids in het infratructuur-on-demand spectrum
  • Masterclass Desktop Grid applications: Voor technisch geïnteresseerden om in zicht te krijgen in de technische achtergronden en ontwikkelingen
  • EDGeS Desktop grid training cursus: voor mensen die hands-on ervaring willen opdoen.

    

AlmereGrid en EDGeS organiseerden samen een tweedaagse Desktop Grid workshop in Almere met de steun van de Vereniging Gridforum Nederland. De workshop start met een overzicht van de huidige stand van zaken in Desktop Grid technologie met speciale aandacht voor BOINC, XtremWeb en de EDGeS Grid brug, en uitgelezen voorbeelden van succesvolle Desktop Grid toepassingen voor wetenschappelijk onderzoek en de bedrijfswereld. Verschillende grid specialisten werden hiervoor uitgenodigd.

In de namiddag van de eerste dag gaf Tamas Kiss van het Centrum voor Parallel Computing aan de Universiteit van Westminster in Londen en partner in het EDGeS project een masterclass met als onderwerp het plaatsen van toepassingen op Desktop en Service Grids.

De tweede dag bestond uit een practicum, geleid door experten uit het EDGeS project, waarin de deelnemers toegang krijgen tot het EDGeS Grid om zich te oefenen in het plaatsen van toepassingen op het Grid. De workshop was gratis toegankelijk voor AlmereGrid/EdGeS partners en Gridforum leden maar inschrijving is vereist.

http://edges-grid.eu/web/userforum/1sttraining