Blogs Blogs

Terug

Wethouder Scholten neemt eerste exemplaar van de Desktop Grid computing Road Map in ontvangst

Wethouder Scholten neemt eerste exemplaar van de Desktop Grid computing Road Map in ontvangst - Rapport samengesteld door internationale teams van experts onder leiding van AlmereGrid

Wethouder Scholten van Economische Zaken heeft op 11 februari het eerste gedrukte exemplaar van de Road Map voor Desktop Grids in ontvangst genomen in de AlmereGrid demonstratieruimte bij de Rabobank.

Dit rapport laat zien hoe bedrijven, wetenschappelijke instellingen en overheden, grote aantallen anders ongebruikte computers kunnen inzetten voor nieuw wetenschappelijk onderzoek. De technieken zouden ook binnen bedrijven kunnen worden gebruikt.

Gebruik van Desktop Grids kan tot een aanzienlijke afname in kosten voor computerinfrastructuur leiden, en draagt bovendien bij aan Groene ICT, omdat bestaande apparatuur beter wordt benut.

Het rapport is samengesteld door een team van experts uit Nederland, Spanje, Rusland en Hongarije onder leiding van de Almeerse organisatie AlmereGrid, in het kader van een Europees project DEGISCO. Het rapport zal worden gebruikt door universiteiten, bedrijven en overheden over de hele wereld om lokaal Desktop Grids op te zetten.

AlmereGrid speelt al jaren een voortrekkersrol in Europa op het gebied van Desktop Grids.

De Wethouder liet zich ook informeren over het Contrail Cloud project. AlmereGrid zal hiervoor een test bed verzorgen.

 

Vorige