Blogs Blogs

Terug

Expositie Aexact toont hoe Almere de wetenschap een handje helpt

Op 5 juni 2009 is in Kunstlokaal Station Almere Muziekwijk, de expositie Aexact geopend. Aexact - Almere Exact - toont diverse wetenschappelijke activiteiten die in Almere op AlmereGrid plaats vinden. AlmereGrid zorgt ervoor dat Almeerders met hun ongebruikte computertijd de wetenschap een handje helpen. Onder andere dragen ze bij aan onderzoek naar bot-ontkalking.

De tentoonstelling Aexact laat zien hoe een Grid - een groot aantal computers die samenwerken, kan worden gebruikt om maatschappelijk belangrijke problemen op te lossen. Bovendien is er een klein Grid van computers waarop u life kunt zien hoe een en ander in zijn werk gaat.

Verder gaat de tentoonstelling in op de ervaringen van Almeerders met het bedenken van een mega-moeilijke vraag die op een Grid van een miljoen computers zou kunnen worden uitgerekend.

Voor Almere2018 is de Aexact tentoonstelling een eerste opstapje naar een typisch Almeers wetenschapsmuseum dat een van de activiteiten kan zijn van Almere Culturele Hoofdstad van Europa, 2018. Download het volledige persbericht .

Vorige