Naar content

Crowd Computing Crowd Computing

 

Help de wetenschap een handje

Doneer ongebruikte computertijd aan de wetenschap

Het is eenvoudig, veilig en leuk om te doen

Kijk op "doe mee"

 

Uitleg Crowd Computing Uitleg Crowd Computing

Het filmpje beschrijft een project uit 2004. De techniek wordt nog steeds gebruikt al noemen we het tegenwoordig Crowd Computing.

Laatste nieuws Laatste nieuws

Gratis je huis verwarmen met servers die hard staan te rekenen? Je eigen ongebruikte computertijd doneren aan wetenschappelijk onderzoek samen met honderdduizend anderen? Join de Crowd, de Crowd van computers die samenwerken om allerlei problemen op te lossen. Voor mensen die geinteresseerd zijn in het zelf opzetten of inzetten van Crowd computing organiseert AlmereGrid volgende week Crowd Computing 2014, een internationaal event dat in Amsterdam/Almere wordt gehouden. Sprekers uit heel de wereld geven daar acte de presence - sommigen via video verbinding - en brengen de deelnemers op de hoogte van de laatste Crowd computer ontwikkelingen.

Er zijn verder demonstraties  van hoe Crowd computing werkt in een Crowd computing demo corner met op Rasperry Pi gebaseerde video walls, bewakingscamera's en een complete Cloud Case. In een Green Crowd Computing IT workshop wordt het stroom verbruik van de computers van deelnemers gemeten. Dit om te kijken hoe een Crowd computer optimaal kan worden ingericht.

Voor meer informatie en aanmelding: http://crowdcomputing.eu/crowd-computing-2014

 

RSS (Opent een nieuw venster)

Introductie video Introductie video

Achtergrond Achtergrond

AlmereGrid - Crowd computing voor de wetenschap

AlmereGrid stelt burgers, bedrijven en andere organisaties in staat om ongebruikte computertijd te doneren aan wetenschappelijk onderzoek naar keuze. In totaal zijn er nu al meer dan 10.000 computers aangesloten op AlmereGrid.

AlmereGrid exploiteert een gedistribueerde computer omgeving sinds 2004. Het is het eerste stadsGrid ter wereld.

Het  AlmereGrid BOINC Grid heeft een productie- en test-versie.

AlmereGrid is verbonden met vele andere Volunteer Desktop Grids, en via bruggen in de International Desktop Grid Federatie met de European Grid Infrastructuur (EGI).

AlmereGrid - Wat en Waarom

Voor veel wetenschappelijk onderzoek is rekenwerk op een computer nodig. De grootste supercomputers ter wereld en in Nederland staan hiervoor al te rekenen. Maar dat is niet genoeg. Onderzoek naar bijvoorbeeld genezing van ziektes, of nieuwe medicijnen zou sneller kunnen als er nog meer computercapaciteit zou zijn.

Aan de andere kant staan de meeste computers thuis en bij bedrijven voor een groot gedeelte van de tijd niets te doen. Zelfs als u aan het werk bent, wordt slechts een klein deel van uw computercapaciteit gebruikt. Het is jammer om deze computercapaciteit verloren te laten gaan. En dat hoeft ook niet. U kunt uw ongebruikte computercapaciteit doneren voor het goede doel en zo de wetenschap een handje helpen.  AlmereGrid biedt u hiervoor de kans.

Het AlmereGrid wordt beheerd door de onafhankelijke Stichting AlmereGrid. U gaat naar de website http://AlmereGrid.nl en gaat naar "meedoen". Daar volgt u de instructies. U downloadt een AlmereGrid client. U installeert deze client op uw PC en zegt welk wetenschappelijk onderzoek u wil helpen. En dat is alles.

De AlmereGrid client kijkt of uw computer nog wat extra rekenwerk kan doen. Vervolgens zoekt hij contact met de AlmereGrid server om werk te vragen. Dit voert de client uit op uw computer en stuurt de resultaten terug.

Groen

Computers thuis staan meestal niets te doen. Of ze staan uit. Zonde van de investering en zekere biet "groen".  Het is echte wel belangrijk om precies te weten wat wel en wat niet met een Crowd Computer kan worden gedaan om zo groen modelijk te zijn.  In IDGF - AlmereGrid is daar lid van - is uitgebreid onderzoek gedaan: http://desktopgridfederation.org/green-crowd-computing